Opleidingen


Opleidingen

Om zeil en/of surf instructeur te worden op de Kaag zijn er meerdere opleidingen die je kan volgen. De belangrijkste opleidingsmogelijkheid is de meivakantie. Deze week is naast je eigen vaardigheid CWO III benodigd om instructeur te kunnen worden op “De Kaag”. Om de opleidingen te mogen volgen moet je minimaal 16 jaar zijn of dat uiterlijk op 1 juli in het jaar van je opleiding worden, ook moet je in het bezit zijn van je eigenvaardigheid CWO III of dit niveau aantoonbaar gedurende de opleidingsweek in mei kunnen laten zien. Let op, deze week wordt er overdag niet alleen maar getraind, maar zal er veel tijd besteed worden aan de methodiek en didactiek.

Meiweek

In de meiweek geven wij opleidingen om kielbootinstructeur, zwaardboot/jeugdinstructeur of surfinstructeur te worden. In deze week zal er wel zelf gevaren worden maar de meeste tijd zal worden besteed aan het lesgeven zowel in de theorie als in de praktijk.

Voorwaarden deelname opleidingen in de mei week

– De kosten voor de opleidingen in de meiweek bedragen € 250,-, dit bedrag dient voor aanvang voldaan te zijn.

– Om deel te mogen nemen moet je in het bezit zijn van  CWO III in de discipline kielboot of windsurfen.

– Op zondag 23 april is er een tussenevaluatie van de trainers. Mocht er een reden zijn om met jou in gesprek te gaan over het voltooien van de opleiding, dan zal dit al deze dag gecommuniceerd worden.

– Ben je nog niet in het bezit van 1 van bovenstaande diploma’s, maar wel op een dusdanig niveau in 1 van deze disciplines dat je voor het einde van de week op CWO III niveau zit, zowel qua praktijk als theorie, kan kan je deelnemen voor € 250,-.

– In het seizoen 2017 dien je na het volgen van de opleidingsweek 3 kampweken of vergelijkbaar(in overleg) te komen werken. Lukt jou dit achteraf helaas niet , dan zijn wij genoodzaakt een naheffing van € 220,- in rekening te brengen.